skip to main | skip to sidebar

Blogger news

6 mar 2014

LES PROPIETATS MEDICINALS DE L'ALL


La planta de l'all és originària de l'Àsia Central i avui en dia es cultiva arreu del món.  Durant  molts anys va ser utilitzat per egipcis, grecs i romans per tractar diferents malalties i dolences; i avui en dia forma part dels remeis tradicionals de les medecines ayurvèdica i  xinesa.

L'all està compost per un 65% d'aigua, un 7 % de proteïnes, un 27,5% d'hidrats de carboni i un 1 % de greixos.  Conté petites quantitats de ferro, zinc, sofre, iode i seleni; i de vitamines A, C, B₁, B₂, B₆.

Però el que realment li dóna propietats medicinals són altres compostos que també destaquen en la seva composició. El més abundant és  l'oli essencial al·liïna, que li donarà el seu olor i sabor característics. També destaquen  un tipus de  sucres anomenats fructosans , diferents enzims i l' adenosina.

L'all té múltiples efectes beneficiosos, que hem intentat  resumir el més clarament possible:
- Aparell cardiovascular: és un gran aliat per  prevenir diferents malalties cardiovasculars ja que és antiagregant plaquetari, disminueix la pressió arterial i disminueix els nivells de colesterol a la sang.
- Aparell respiratori: fluïdifica la mucositat i ajuda a expulsar-la.
- Aparell digestiu: ens ajudarà a aturar les diarrees i els espasmes en cas de patir infeccions intestinals; combat els paràsits; afavoreix les digestions pesades en cas de tenir manca de sucs digestius. Augmenta la producció de bilis i la seva expulsió cap al duodè.
- Sistema endocrí: redueix els nivells de glucosa a la sang i estimula el pàncrees en la secreció d'insulina.
- És un excel·lent antibiòtic natural i ens protegeix de diferents tipus de microorganismes: bacteris, fongs i virus.
- Depuratiu, activa el metabolisme i ajuda a desintoxicar i a expulsar residus. Els seus aminoàcids sulfurats protegeixen dels metalls pesats i la seva acumulació al cos.
- Sistema immunitari: augmenta l'activitat d'algunes cèl·lules defensives i és antioxidant.

La millor manera de prendre'l per beneficiar-nos-en al màxim és en dejú. La quantitat serà de 2 a 3 grans d'all crus. Però si no tolerem el gust o ens costa empassar-ho, també podem optar  per barrejar-lo amb les amanides o les verdures trinxat petit (però sense cuinar) o per les perles d'all.

0 comentaris:

Publicar un comentario

Hola, moltes gràcies per deixar un missatge al blog. En breu el mirem i serà publicat.

Con la tecnología de Blogger.

SEGUIDORS

Featured Posts