skip to main | skip to sidebar

Blogger news

25 feb 2014

BUNYOLS DE QUARESMA

Els bunyols de Quaresma, també anomenats brunyols a l'Empordà, són un dolç típic d'aquestes setmanes.
Tradicionalment s'elaboren els dimecres i els divendres, i aquests dos dies en trobareu a moltes pastisseries i forns de Catalunya. 


Però com tots els dolços i pastissos, es poden provar de fer a casa. Us hi atreviu?

Us deixem la recepta que hem fet sempre a casa perquè en feu la prova. Podreu trobar moltes altres receptes, però la base dels bunyols sempre és una pasta a base de farina, llet i ous que es fregeix i endolça amb sucre. 
També els podeu personalitzar vosaltres mateixos, afegint anís verd a la massa o farcint-los de crema, nata o trufa. 

RECEPTA : Amb les següents mesures ens en sortiran unes 30 unitats.

125 ml de llet, 75 grams de farina, 60 grams de mantega, 3 ous, sal i sucre, oli d'oliva.

Posem un cassó amb la llet i la mantega al foc i hi afegim una mica de sal. 
Quan la mantega s'hagi fos, hi aboquem la farina tamisada i deixem que es cogui. Hem d'anar remenant per evitar que s'enganxi. Quan obtinguem una massa homogènia i que es va desenganxant de les parets ho retirem del foc. Tot seguit anem posant els ous un per un, remenant bé perquè s'integri. 
Escalfem suficient oli en una paella per poder fregir els bunyols. Quan sigui molt calent posem porcions de pasta i anem coent els bunyols. Els retirem del foc i els posem en un paper absorvent. 
Finalment els passem per un plat amb sucre i ja els tenim a punt de menjar.

 El Carnaval i la Quaresma

0 comentaris:

Publicar un comentario

Hola, moltes gràcies per deixar un missatge al blog. En breu el mirem i serà publicat.

Con la tecnología de Blogger.

SEGUIDORS

Featured Posts